Blijven vernieuwen

Door wethouder Ben van Hees

Responsive image


2016 was een bijzonder jaar. Niet alleen voor de stad, ook voor de gemeentelijke organisatie.

We vierden een heleboel jubilea, waaronder de 100ste Vierdaagse, 50 jaar Dukenburg, 25 jaar Ronald McDonald Huis, en niet te vergeten de Giro d’ Italia die Nijmegen aandeed. De rode draad voor al die evenementen en jubilea was Wij zijn Nijmegen: een citymaking- campagne waarbij tal van initiatieven van Nijmegenaren en Nijmeegse organisaties werden ondersteund. Boeiend was vooral dat Wij zijn Nijmegen in nauwe samenwerking met de stad gestalte kreeg. Een nieuwe manier van werken die goed is bevallen, want Wij zijn Nijmegen krijgt in 2017 een vervolg.

Vernieuwing was er ook in de gemeentelijke organisatie, met een nieuwe gemeentesecretaris en directeur. Een pool trainees ging aan de slag met mooie opdrachten in onze organisatie en de gemiddelde leeftijd van de medewerkers ging omlaag.

Wie toe is aan een nieuwe uitdaging binnen de gemeentelijke organisatie kan terecht bij Oversteek, een nieuwe manier van werk verdelen die past bij de netwerkorganisatie die we willen zijn. Ook in 2016 hebben we geprobeerd om inhuur zoveel mogelijk te vervangen door tijdelijke ambtelijke aanstellingen. Die laatste zijn dan ook flink in aantal toegenomen. Het bedrag dat de gemeente betaalde voor inhuur is daardoor juist gedaald..

De organisatie is nooit af, en moet meeveranderen met wat de buitenwereld van ons vraagt. Er blijven aandachtspunten voor onze organisatie waar we ook in 2017 mee aan de slag gaan. Met z’n allen voor de mooiste stad: Nijmegen.

Ben van Hees
Wethouder Personeel en Organisatie