Jonge instroom

Een interview met Sjoerd de Vreng en Julie Leunissen

Responsive image


Sjoerd de Vreng (27) en Julie Leunissen (27) zijn twee van de zeven trainees die in april startten bij gemeente Nijmegen. Sjoerd heeft Biologie gestudeerd in Nijmegen, met de specialisatie Watermanagement. Julie studeerde Psychologie in Nijmegen en daarna een master in Human Resource Studies in Tilburg. Iedere trainee doet vier opdrachten van 6 maanden, op verschillende afdelingen.

Werkervaring opdoen in Nijmegen

Julie vertelt over de reden waarom zij voor het traineeship van gemeente Nijmegen koos: “Ik wilde werkervaring opdoen in verschillende domeinen en daarmee een bijdrage leveren aan onze stad. Ik wil er ook achter komen waar ik het beste pas binnen de gemeente, zodat ik uiteindelijk een baan vind die past bij mijn ambitie.” Sjoerd voegt daar aan toe: “Ik heb voor dit traineeship gekozen omdat het in Nijmegen was, en ik hiermee iets terug kan doen voor de stad en vanuit een ander perspectief Nijmegen kan leren kennen. Daarnaast leek het werken voor een gemeente mij heel dynamisch.”

De opdrachten

Sjoerd en Julie werken nu aan hun tweede opdracht. Sjoerd: “In mijn eerste periode werkte ik bij de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. Hier deed ik onderzoek naar de huisvestingsbehoefte van kwetsbare groepen. Nu werk ik bij de afdeling Stadsbeheer, waar ik onder andere meewerk in het projectteam Meld&Herstel app.” Julie: “Mijn eerste opdracht was een analyse onderzoek naar strategische personeelsplanning (SPP). Dit deed ik vanuit het bureau P&O Beleid. Nu zit ik verdeeld over twee afdelingen, namelijk Bestuursondersteuning en Advies (BA) en de Griffie. Bij BA doe ik een vergelijkend onderzoek naar de inrichting van het bestuurlijke besluitvormingsproces. Bij de Griffie doe ik uiteenlopende griffiewerkzaamheden.

Het is heel erg leuk om zo dicht op de politiek te zitten, en vooral de combinatie van deze twee afdelingen is ontzettend leerzaam.”

Meerwaarde van het traineeship

De meerwaarde van het traineeship van gemeente Nijmegen vindt Julie: “Je wordt ingezet op verschillende plaatsen op basis van je talenten en niet alleen vakinhoudelijk. Het is een kans om jezelf te ontwikkelen.” Ook de traineegroep is leuk en nuttig. Sjoerd: “Dat je binnenkomt met een hele groep is fijn. Je kunt met elkaar sparren en leert elkaar goed kennen, dus je hebt meteen vrienden in de organisatie.” Julie vult aan: “De trainees die blijf je altijd zien tijdens de opleidingsdagen dus zo heb je altijd een soort van team.” Tot slot noemen beide trainees het gevoel van trots op Nijmegen dat je krijgt door het werken bij de gemeente. Je ziet wat een gemeente allemaal doet en dat hadden ze van te voren nooit bedacht.

Je plek vinden in de organisatie

Sjoerd en Julie hopen na het traineeship een baan te vinden binnen de organisatie. Julie: “Waar in de organisatie weet ik niet, we zijn zelf bezig om kansen te creëren en hopelijk vinden we dan allemaal een passende en uitdagende functie.” Sjoerd: “Het zou mooi zijn als je je talenten hebt gevonden gedurende het traineeship en dat je dan ook de plek krijgt binnen de organisatie om je verder te ontplooien.”

Trots op Nijmegen

Tot slot wil Sjoerd ons nog het volgende meegeven: “Ik vond Nijmegen als student altijd al een mooie stad. Nu ik bij de gemeente werk zie ik pas echt hoeveel wij eigenlijk doen. Daarmee is de stad voor mij nog een stukje mooier geworden. Ik denk daarom dat onze PR nog een stukje beter kan, en dat we nog trotser mogen zijn op wat we allemaal doen.”