Meer samenwerken

Een interview met Arne van Hout

Responsive image


Sinds mei 2016 is Arne van Hout, 41 jaar, gemeentesecretaris bij gemeente Nijmegen. Hij stelt zichzelf voor: “Ik ben getrouwd en heb drie kinderen; een meisje (9), en twee jongens (7 en 4). We wonen in Dieren. Ik studeerde rechten en milieukunde in Utrecht en ben daarna gaan werken bij een kleine gemeente in de Achterhoek; gemeente Bergh. Vervolgens werkte ik bij een adviesbureau. In 2005 startte ik bij gemeente Bronckhorst. Daar had ik meerdere functie en uiteindelijk ook die van gemeentesecretaris. En nu dus bij gemeente Nijmegen.”

Goede sfeer in een complexe organisatie

Na gemeente Bronckhorst wilde Arne iets heel anders dan een plattelandsgemeente. “Eerst werkte ik bij een gemeente met 44 dorpen, nu voor een met 44 wijken, dat is de overeenkomst die we hebben. Maar het type problematiek is anders. Gemeente Nijmegen is qua organisatie groter en heeft complexere vraagstukken. Ik wilde bij een gemeente blijven werken, omdat ik maatschappelijk betrokken ben. Ik wil graag dingen voor de samenleving doen. Wat ik heel belangrijk vind is de sfeer in een organisatie. De basis moet goed zijn.”

Samenwerken

Wat Arne tot nu toe opvallend vindt is het volgende: “We zijn hier met heel veel goede en slimme mensen. Als ik stukken lees is het heel hoogwaardig. Ook werken er hier leuke mensen. Maar dan is één ding raar; het is vooral binnen afdelingen of bureaus heel leuk.

Over grenzen heen wordt het lastiger om elkaar te vinden en het eens te worden. Ook de animo voor de activiteiten voor de hele organisatie is niet heel groot. Als voorbeeld: op mijn eerste werkdag ging ik mezelf voorstellen in de Mariënbeurs en in het Stadhuis. Op de ene plek kwamen 20 mensen en op de andere 30. Men is dus wel geïnteresseerd in het werk dat ze doen, maar in het concern, het geheel, is minder interesse. Dat wil ik, en dat moeten we ook, veranderen. Of het nou project Oversteek is of iets anders, we zijn steeds meer een organisatie die integraal gaat werken. Een inwoner denkt ook niet in die vakgebieden. Die wil gewoon een oplossing. Zo moeten wij ook gaan nadenken. Niet meer denken vanuit het vakgebied, maar vanuit de inwoner of de wijk.”

Ziekteverzuim

Een ander ding waar Arne zich bij gemeente Nijmegen zorgen om maakt is het ziekteverzuim. “We stijgen weer. Dit is een verantwoordelijkheid van ons allemaal, niet alleen van het management. Zorg goed voor elkaar. Hoe vaak gebeurt het dat men ’s avonds meteen reageert op een mailtje? Bij spoeddingen kan dit handig zijn, maar het hoeft niet altijd.”

Eenheid van management

Tot slot wil Arne gaan werken aan de eenheid van management. “Als je zegt dat je één organisatie wilt zijn, dan moet je ook vanuit de leiding goed laten zien dat je één organisatie bent. Dat doen we met de directie, maar ook met het ontwikkelteam, dat zijn de afdelingshoofden en de programmamanagers. Dit is één team dat staat voor deze organisatie. En dat zou ik ook met de bureauhoofden willen en uiteindelijk met iedereen natuurlijk. We zijn met elkaar één gemeente.”